Hoeve Hangerijn opent stertent en nieuwe ontmoetingsruimte

8
jul
2020

Op de doe- en zorgboerderij Hoeve Hangerijn van welzijnsvereniging Ons Huis in Assebroek is dinsdag een ‘stertent’ voorgesteld: een constructie waar groepjes mensen veilig onder kunnen verpozen.

“Hoeve Hangerijn is bijzonder in heel wat opzichten,” zegt Pablo Annys, voorzitter van welzijnsvereniging Ons Huis. “Mensen met en zonder beperking komen hier samen, en er wordt gewerkt op maat van de natuur en de omgeving. Bruggelingen verpozen hier graag tijdens een fiets- of wandeltocht. Dat willen we in coronatijden zo goed mogelijk omkaderen.”

Vorig jaar zette Hoeve Hangerijn al een kleinere stervormige tent op; mee gepromoot door Filip Gallez van buurtcomité ’t Schuurke. Dat viel bijzonder in de smaak. De tent beschutte bezoekers tegen zon en regen.

“Het succes overtuigde ons om dit jaar een nog grotere tent aan te kopen,” zegt Etienne Clevers, directeur van Ons Huis. “We investeerden ruim 5000 euro. Zo kunnen we nog meer mensen op een veilige afstand ontvangen. Hoeve Hangerijn doet er trouwens alles aan om alle domeinen van de werking met elkaar te verbinden. Het oude koetshuis is onlangs verbouwd tot een extra ontmoetingsruimte, en de picknickbanken van Stad Brugge op dit domein geven gezinnen en bezoekers de kans om comfortabel te verpozen.”

Door de gezamenlijke inspanningen van OCMW Brugge, mensen uit de buurt en Stad Brugge gaat de hoeve een veelbelovende zomer tegemoet, onder het motto “Kom maar gewoon zoals je bent”.

Pablo Annys: “Deze tent en het heringerichte koetshuis nodigen uit om gezellig ‘te chillen’ en te genieten van alle faciliteiten op dit domein: een ‘Little Free Library’, bankjes en hangmatten, en een hoekje waar de producten van de hoeve verkocht worden. Ik raad elke Bruggeling een bezoekje aan Hoeve Hangerijn aan, te midden van de natuur in en om de Assebroekse Meersen.”

Het team van Hoeve Hangerijn en buurtbewoners wijdden het Koesthuis en de tent dinsdag in met zelfgemaakte Hangerijn-aardbeilimonade en verse pizza uit de bakoven.

Deel deze pagina