Nieuwe fietsjes, steps en driewielers voor jongste bezoekers van Hoeve Hangerijn

14
mei
2021

Piepjonge fietsers en ravotters kunnen in Hoeve Hangerijn in Assebroek vanaf nu hun hartje ophalen met nieuw “rollend materieel”. Na een uitgebreide inzamelactie werden acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers aangekocht. Buurtvereniging Het Schuurke, fietshandel Spik & Spaak, schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem, en een aantal gulle schenkers via een lotjesverkoop deden allemaal een stevige duit in het zakje.

Hoeve Hangerijn, vlak bij de Assebroekse Meersen, heeft een breed-maatschappelijke functie. In de dagelijkse werking staat de ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking centraal. Om ook de allerjongste bezoekers te laten genieten in de openlucht, stelt de hoeve sinds jaar en dag oude speelgoedtractors en fietsjes ter beschikking. Dat “wieltjespark” is nu dus volledig vernieuwd.

“De tractors en fietsjes zijn enorm populair bij de jongste bezoekers,” zegt coördinator Sanne Paelinck. “Een tweetal jaar geleden stelden we vast dat we nood hadden aan degelijk rollend speelgoed. Buurtvereniging Het Schuurke schonk spontaan 500 euro. Daarmee kochten we speelgoedtractors aan. Door het intensieve gebruik van dit speelgoed, liepen de tractors vorig jaar zo’n beetje op hun laatste wieltjes. Daarom gingen we op zoek naar een duurzame oplossing.”

Met het oog op de inclusieve werking, en om jonge kinderen de kans te geven om op de hoeve te leren fietsen, werd een nieuwe inzamelactie gehouden. Het resultaat? Voortaan staan acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers te blinken op het erf.

“Als bevoegd schepen wou ik mijn steentje bijdragen aan dit ‘mobiliteitsproject’ voor de allerjongsten,” zegt Mercedes Van Volcem, schepen van Openbaar Domein. “We weten dat een kinderfiets of een degelijke driewieler niet voor alle gezinnen betaalbaar is. Ik steunde de inzamelactie en de aankoop. Zo krijgen alle kleuters de kans om tijdens hun bezoek aan Hoeve Hangerijn te (leren) fietsen, ook wanneer dat thuis niet mogelijk is.”

De fietsen, tractors en driewielers krijgen een vaste plaats. Kinderen kunnen er eentje uitkiezen en er naar believen mee rondrijden op het uitgebreide domein van Hoeve Hangerijn.

“Het is mooi om te zien hoe we deze aankoop konden realiseren door de handen in elkaar te slaan,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken. “Hoeve Hangerijn organiseerde een lotjesverkoop op woensdagnamiddag en kon zo 250 euro inzamelen. De zaakvoerder van Spik & Spaak, de buurman van de hoeve, verdubbelde dat bedrag. Met de bijdrage van mijn collega-schepen Van Volcem en het brede engagement van de buurt, konden we uiteindelijk 1000 euro investeren in een volledig nieuw aanbod van twee-, drie- en vierwielers. Aangezien ontspanningsmogelijkheden voor gezinnen omwille van corona nog altijd beperkt zijn, is dit een mooi vernieuwd aanbod voor al wie Hoeve Hangerijn een bezoekje brengt.”

Deel deze pagina